Het beste horeca bestek kopen doe je met deze tips

Eén van de belangrijkste zaken die je zal moeten kopen voor in jouw restaurant is uiteraard bestek. Horeca bestek weet zich op verschillende manieren te onderscheiden van het bestek waar je bij je thuis over beschikt. Allereerst hoeft het niet gezegd dat voor horeca bestek geldt dat het belangrijk is dat ze over zo’n optimaal mogelijke kwaliteit en levensduur beschikt. Het laatste wat je wil is dat je gasten geconfronteerd worden met bestek dat er niet meer goed uitziet of dat bijvoorbeeld plots tijdens het eten gebreken vertoont. Bovendien is het ook belangrijk dat horeca bestek geen smaak afgeeft aan de voedingswaren. In ieder geval, ben jij voor jouw zaak nog op zoek naar het beste horeca bestek dat er op de markt is terug te vinden? Verdiep je dan zonder meer even in de onderstaande informatie!

             1.) Koop voldoende horeca bestek!

De eerste tip die we je kunnen geven heeft betrekking tot het kopen van voldoende horeca bestek. Dit lijkt een zeer voor de hand liggende tip te zijn, maar dat is het niet. Voor menig aantal startende horecazaken geldt dat zij ervoor kiezen om de exacte hoeveelheid aan horeca bestek af te stemmen op het aantal zitplaatsen. Dat lijkt op het eerste zicht misschien heel normaal (en in de basis is het dat zeker ook), maar er moet rekening worden gehouden met enkele extra belangrijke aandachtspunten. Het gaat hierbij om de volgende:

  1. Het is best mogelijk dat horeca bestek soms sporen van slijtage gaat vertonen;
  2. Je moet altijd enkele vervang exemplaren voorhanden hebben;
  3. Wanneer je na verloop van tijd enkele stukken moet vervangen dien je niet meteen een volledig nieuw bestek te kopen;

Bij het kopen van een bepaald type van horeca bestek is het van belang om er bij stil te blijven staan dat, dat bestek wellicht niet voor altijd leverbaar zal blijven. Omwille van deze reden wordt het vaak aangeraden om ten minste 50 procent extra bestek te bestellen. Op deze manier heb je altijd extra stuks voor handen en kan je wanneer er bijvoorbeeld bestek op de grond valt altijd meteen een nieuw en schoon exemplaar geven aan je gast(en).

             2.) Welk horeca bestek heb je allemaal nodig?

Het spreekt voor zich dat er verschillende soorten horeca bestek bestaan. Veel mensen die voor het eerst een horecazaak openen schrikken er best van hoeveel verschillende soorten bestek ze moeten kopen. Standaard is het natuurlijk zo dat je nood hebt aan vorken, messen en lepels in verschillende afmetingen, maar hou je ook rekening met bijzondere gerechten? Heb je bijvoorbeeld een kaasbordje op je menukaart staan? Dan zal je als onderdeel van je horeca bestek ook een speciaal kaasmes moeten kopen. Nog een ander type van bestek is deze waarmee je bijvoorbeeld een kreeft moet eten.

Voordat je over gaat tot het plaatsen van je bestelling voor horeca bestek moet je dus altijd even grondig nadenken over welke verschillende gerechten je allemaal gaat aanbieden aan je gasten. Alleen wanneer je dat doet zal je er namelijk zeker van kunnen zijn dat je geen enkel bestek waar je nood aan hebt over het hoofd zal zien. Let ook op, bestel je al je horeca bestek in één keer bij dezelfde partij? Dan is het mogelijk dat dit je toch een behoorlijk financieel voordeel zal opleveren! Ook dat is uiteraard alleen maar mooi meegenomen.

             3.) Wat met het materiaal van je horeca bestek?

Bovenstaande heeft ons rechtstreeks bij het materiaal gebracht waar je horeca bestek uit moet zijn vervaardigd. De keuze op vlak van materiaal waar gebruik van wordt gemaakt is een beetje afhankelijk van onder meer de prijs die je voor je horeca bestek wil betalen. In principe wordt het namelijk aangeraden om gebruik te maken van bestek welke is gemaakt van RVS. Dat is interessant omdat dit materiaal er om bekend staat uitstekend opgewassen te zijn tegen corrosie en krassen, maar anderzijds is er hier wel ook een niet onbelangrijk nadeel aan verbonden. Horeca bestek van bijvoorbeeld RVS 18/0 kwaliteit is immers vrij duur.

Het klopt inderdaad dat je voor het kopen van je horeca bestek in de praktijk rekening moet houden met een niet onaanzienlijk prijskaartje. Echter is het niet interessant om te kiezen voor bestek welke beschikt over een beperkte kwaliteit. Doe je dat wel? Dan zal je moeten vaststellen dat je wellicht snel terug zal moeten investeren in nieuw bestek. De kans dat je dan uiteindelijk aanzienlijk duurder uit bent is ook erg groot. Dit maakt het dan ook duidelijk, je investeert beter in één keer in echt kwalitatief horeca bestek van RVS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *