Glazen trends

Een mooi gedekte tafel met de juiste glazen

Nog even en dan staan de feestdagen weer voor de deur. Tijd om eens flink uit te pakken tijdens het kerstdiner. En om een onuitwisbare indruk achter te laten op je gasten, zorg je voor een perfect gedekte tafel. In dit artikel vind je inspiratie voor het aankleden van de tafel voor een onvergetelijk kerstdiner.

Kies de juiste glazen

Wat is een gedekte tafel zonder de juiste glazen? Met de juiste drinkglazen zorg je voor de finishing touche. Wanneer je een tafel dekt voor een groot gezelschap, zorg dan voor voldoende ruimte voor de gasten. Het mooiste is wanneer je bij het dekken al verschillende soorten glazen klaar kunt zetten. Dus bij ieder bord een waterglas, witte wijnglas en een glas voor rode wijn.

De tafel kun je verder nog aankleden met waterflessen en wijnkaraffen. Een volle tafel oogt vaak veel gezelliger en meteen meer aangekleed.

Stijlvolle dubbelwandige glazen

De meesten zullen dubbelwandige glazen voornamelijk kennen voor het gebruik van warme dranken. Zoals dubbelwandige koffieglazen bijvoorbeeld. Maar ook glazen met een dubbele wand voor speciaal voor thee. Door de dubbele wand kun je het glas ondanks de hete inhoud gewoon aan de buitenkant beetpakken. En door de laag lucht tussen beide glaslagen isoleert het glas ook. Zo blijven warme dranken langer warm en koude dranken langer kool.

En om die laatste reden zie je steeds vaker frisdrankglazen, bierglazen en longdrinkglazen gemaakt van dubbelwandig glas. Dit ziet er niet alleen erg stijlvol uit, de inhoud van het glas blijft ook nog eens langer kool.

Naast dubbelwandige glazen kun je ook kiezen voor glazen gemaakt van kristalglas. Dit type glas kent een aangepaste samenstelling t.o.v. gewoon glas waardoor kristalglas stukken helderder is. Ook klinkt kristalglas veel scherper tijdens het proosten.

Bij glazenstore.nl shop je een groot assortiment verschillende soorten glazen van veel verschillende merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *