Wat is de beste ontstopper

Er is niets zo vervelend dan dat je een verstopping hebt in huis. Je kunt daardoor bijvoorbeeld de gootsteen, douche of toilet niet gebruiken omdat het overloopt en vaak kan het ook heel erg gaan stinken. Dit wil je dan natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben zodat je het weer gewoon kunt gebruiken. Maar wat is de beste ontstopper om dat te doen?

Een verstopping in huis

Een verstopping in huis kan door veel verschillende oorzaken komen. Het meeste komen verstoppingen voor in de badkamer of de keuken. In de keuken is de oorzaak vaak dat de afvoer vol zit met etensresten en in de badkamer komt het vaak door haren en zeepresten in de afvoer of doucheputje.

Dit is makkelijk te voorkomen door bijvoorbeeld je bord goed af te vegen in de vuilnisbak voordat je hem afspoelt en afwast. Zo komen de etensresten niet in de afvoer terecht. In de douche kun je het iets minder makkelijk voorkomen. Daarom is het ook belangrijk dat je zowel de afvoer als het doucheputje regelmatig schoonmaakt. Zo kun je een ontstopping al voor zijn.

Soorten ontstoppers

Er kunnen dus overal in huis ontstoppingen ontstaan. Het maakt niet uit waar het gebeurt, het is vervelend als de afvoer niet optimaal werkt. Voor elke verstopping die er ontstaat is er een gepaste ontstopper te vinden. Zo weet je zeker dat de samenstelling van de chemicali├źn goed werkt op de oorzaak van de verstopping.

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de soort afvoerbuizen waar je mee te maken krijgt. Zo kunnen sommige combinaties van chemicalien erg warm worden en de afvoerbuizen aantasten. Door de beste ontstopper te gebruiken breng je geen schade aan je afvoerbuizen.

Beste ontstopper

De beste ontstopper verschilt net per probleem wat de verstopping veroorzaakt. Zo zijn de ontstoppers uit de supermarkt goed genoeg als je te maken hebt met een kleine ontstopping. Deze zijn ook een stuk makkelijker en veilig voor thuis gebruik. Vaak hoef je het alleen door de afvoer te doen en is de ontstopping snel verholpen.

Als je een zwaardere ontstopping hebt kan het zijn dat zelfs de beste ontstoppers van de winkel niet genoeg zijn. In dat geval schakel je een professional in. Een loodgieter is hierin gespecialiseerd en heeft ook middelen die een stuk sterker zijn dan de producten uit de winkel.

De hulp van een loodgieter

Een loodgieter heeft meer ervaring in de verschillende verstoppingen die zich voor kunnen doen in huis. Zij mogen werken met sterke stoffen die alleen voor zakelijke gebruikers aan te schaffen zijn. Zo gebruiken ze vaak zwavelzuur ontstopper. Dit een sterke stof die bijna elke ontstopping direct oplost.

Zwavelzuur ontstopper is een gevaarlijke en bijtende stof. Het is dus noodzaak dat er veilig mee gewerkt wordt. Dit is ook de reden dat alleen professionals ermee mogen werken. Er moet dan ook rekening gehouden worden dat er gewerkt wordt met handschoenen en een veiligheidsbril. Als het per ongeluk op je kleding of huid terecht komt is het noodzaak dat dit er meteen afgeveegd wordt met een droge doek en schoongemaakt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *