Dek je tafel in stijl

Servies is de belangrijkste attractie van menig eettafel. Het is veel meer dan servies om eten op te serveren. Mooi servies verfraait je maaltijd en bepaalt de sfeer voor je thuisdiners. Daarnaast kun je hiermee je persoonlijke stijl laten zijn. Het begrijpen van de verschillen tussen de verschillende soorten serviesgoed in de collectie van HK Living, van een formele setting voor elegante etentjes tot de dagelijkse stukken voor dagelijks gebruik, is de sleutel tot het selecteren van een set die bij jou past.

De soorten servies materialen

Voordat je je gaat afvragen over patronen en kleuren, zou het een goed begin zijn om je aandacht te richten op welk materiaal je echt leuk vindt. Porselein, keramiek en stoneware zijn de meest voorkomende materialen. Deze soorten serviesgoed hebben hun eigen voordelen die kunnen helpen bij het maken van een keuze:

Porseleinen servies

Porselein is doorgaans een lichter dan keramiek (ofwel aardewerk).Toch zorgt de hardheid van het materiaal voor stevigheid. Dat komt door de hoge oventemperatuur waarmee het wordt gemaakt. Met porselein haal je een stevig en licht servies in huis. Het is ideaal materiaal voor kopjes, zoals je kunt zien bij de HK Living kopjes. Je kunt kiezen uit Fine Bone China met runderbeenderen wat echt luxe is of premium porselein dat je ook veel in professionele keukens vindt. Het is praktisch wit of crèmekleurig en iets dikker en zwaarder dan Fine Bone China.

Keramiek

Keramiek is zachter aardwerk en erg populair. De glazuurlaag maakt het aardewerk steviger en geeft een glans aan het product. Het is wat meer casual en hipper en vaak ook kleurrijker.. Het is zeer mooi voor alledaags gebruik. 

Stoneware

Stoneware servies is een type aardewerk wat wordt gemaakt van klei met een fijne korrel. Doorgaans is stoneware wat sterker en duurzamer dan andere vormen van keramiek. De robuuste en stoere uitstraling maakt dat dit servies enorm populair is. Stoneware met handgeschilderde ontwerpen moet vaak wel met de hand gewassen worden.

De stijlen van serviesgoed

Een persoonlijk tintje aan je servies toevoegen is eenvoudig. Ze zijn er in een breed scala aan ontwerpen, variërend van casual tot stijlvol en van alles daartussenin. De meer formele serviessets zijn meestal gemaakt van porselein of porselein of steengoed. Aardewerk maakt geweldige casual servies sets. Het is een goed idee om één set te hebben voor dagelijks gebruik en andere sets voor speciale gelegenheden. Het kiezen van een servies met een mooie rand of randdetail voegt kleur en persoonlijkheid toe. Maak voor de meer informele dinerborden indruk met kleuren en patronen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *