Univé

Handige verzekeringen voor na je achttiende verjaardag

Zodra je de leeftijd van achttien jaar bereikt, sta je aan het begin van een nieuwe fase in je leven. Volwassen worden betekent ook dat je zelf verantwoordelijk bent voor een aantal zaken, waaronder je verzekeringen. Tot je achttiende zijn veel verzekeringen door je ouders of verzorgers geregeld en val je onder hun polis. Univé is een voorbeeld van een verzekeraar die verschillende verzekeringen aanbiedt die interessant kunnen zijn zodra je zelfstandig wordt. Het is belangrijk om goed na te denken welke verzekeringen je nodig hebt. Deze keuzes hangen af van je persoonlijke situatie, zoals of je nog thuis woont, gaat studeren of misschien zelfs al denkt aan een eigen huis.

Zorgverzekering is wettelijk verplicht 

Een van de eerste verzekeringen waar je zelf voor moet zorgen, is de zorgverzekering. Vanaf je achttiende ben je wettelijk verplicht om deze zelf af te sluiten. Dit is het moment om te kijken naar wat voor zorg je precies nodig hebt. Wil je een basisverzekering of is een aanvullende verzekering ook nodig voor bijvoorbeeld tandartskosten, fysiotherapie of anticonceptie. De kosten kunnen flink variëren, afhankelijk van de keuzes die je maakt. Het is slim om verzekeringen te vergelijken en te kijken naar wat je echt nodig hebt. Soms kun je via een studentenverzekering of collectieve verzekering korting krijgen.

Aansprakelijkheidsverzekering biedt bescherming

Een andere belangrijke verzekering is de aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt de kosten als je per ongeluk schade toebrengt aan anderen of hun bezittingen. Het is een verzekering die vaak wordt onderschat, maar ongelukken zitten in een klein hoekje. Stel je voor dat je bij iemand thuis iets kostbaars omstoot of iemand verwondt tijdens het sporten. De kosten kunnen dan snel oplopen. Een aansprakelijkheidsverzekering is relatief goedkoop en kan veel financiële problemen voorkomen. Het is vergelijkbaar met bijvoorbeeld een hypotheekadviseur van Univé die financiële problemen kan voorkomen.

Inboedelverzekering voor je spullen

Zodra je op jezelf woont, is een inboedelverzekering iets om serieus te overwegen. Deze verzekering dekt schade aan of verlies van je persoonlijke bezittingen in je huis. Dit kan gaan om schade door brand, wateroverlast of diefstal. Vooral als je dure elektronica of andere waardevolle spullen hebt, kan het een geruststellend idee zijn dat je hiervoor verzekerd bent. Het is goed om te weten wat de totale waarde van je inboedel is, zodat je verzekering dekkend is.

Reisverzekering voor avonturiers

Voor de jongvolwassenen die graag reizen, is een goede reisverzekering onmisbaar. Van een weekendje weg in eigen land tot een lange reis in het buitenland, het is belangrijk om goed verzekerd te zijn. Een reisverzekering kan medische kosten in het buitenland dekken, maar ook bijvoorbeeld de kosten voor vervangende kleding bij vertraagde bagage of de kosten voor repatriëring bij een ongeval. Zorg dat je de voorwaarden goed leest, zodat je weet wat wel en niet gedekt is.

Reisverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *